Vinduer
for livet

På jakt etter vinduene med det lille ekstra? Ønsker du kvalitetsvinduer med lekkert design, som også er energieffektive? Vi hjelper deg med de riktige valgene.

Vinduer

Velg riktige vinduer

Når du skal velge nye vinduer til huset er det mange faktorer som spiller inn. Først og fremst må de stå i stil til huset. Er huset fra en bestemt epoke eller stilart kan det til og med måtte søkes om man ønsker å endre vinduene til noe annet enn det som er opprinnelig. Forskjellene på kvalitet i karmer, glass og åpningsløsninger varierer mye og kan gjøre stort utslag på prisen. Det er derfor viktig å råd av en ekspert.

Hva bør jeg tenke på?

• Design og kvalitet
• Isolasjonsverdi/energibesparelse
• Lysforhold
• Type materiell
• Funksjonalitet (skal kunne åpnes)
• Pris

Design og kvalitet

Vinduene sier mye om husets personlighet, derfor har det stor betydning at designet på vinduene og huset står i stil til hverandre. Design på vinduene har i de siste årene blitt et viktig parameter når man velger leverandør. 
Når det kommer til vinduer er det ofte dyrt å kjøpe billig, da pris og kvalitet går ofte hånd i hånd. Et vindu som er billig i innkjøp vil som regel gi høyere kostnader over flere år gjennom høyere kostnader til oppvarming eller kjøling, oftere vedlikehold og ikke minst kortere levetid.
Velger du vedlikeholdsfrie vinduer fra anerkjente produsenter vil man få et forutsigbart hold av vinduene.

Gode vinduer sparer energi og penger

Vinduene utgjør vanligvis mindre enn 10% av fasaden, men kan stå for opp mot 40% av varmetapet. Det er derfor ikke noen overraskelse at å bytte ut de gamle vinduene med tre lags lavenergivinduer kan gi store besparelser på oppvarmingsbudsjettet. Ved å montere og isolere karmer og sørge for at vinduene er helt tette vil man også eliminere kaldras som er nedkjølt luft som synker mot gulvet og oppleves som trekk. 

Det mange derimot glemmer er at nye vinduer også kan leveres med solfilm som hjelper til med å holde boligen kjøligere på varme sommerdager.Her er det også mye å spare for de som kjøler ned boligen med air condition eller varmepumpe. Komforten blir derfor høyere både på kalde og varme dager.

Lysforhold

I Norge har vi stor forskjell mellom sommer og vinter og ide mørke vintermånedene er det viktig å kunne slippe inn mye lys samtidig som glassene må holde kulda ute. Hvor de store vinduene plasseres har derfor mye å si for hvor mye lys som slipper inn i boligen. Det finnes også forskrifter som ivaretar krav til mengden dagslys i en bolig. Dette gjelder først og fremst nye boliger der man har krav om to prosent gjennomsnittlig dagslysfaktor. Dette er en teoretisk modell som må måles med matematiske formler, men årsaken til at det foreligger krav om dette er at lysforhold spiller en stor rolle for helse og velvære. Det er stadig et press fra utbyggere å bygge tettere, noe som fører til at i mange nye prosjekter har stor mangel på dagslys.

Materialvalg

Vinduer er som nevnt værutsatt og det er derfor viktig å legge vekt på kvalitet når man velger materialer. Moderne vinduer kommer i alle mulige materialkobinasjoner, men det vanligste er tre, en kombinasjon av tre og aluminium eller hel aluminium.

Alle materialene har forskjellige fordeler og egenskaper. Et trevindu er vanligvis de billigste å produsere, men her er det viktig å huske at med tre vil vedlikeholdskostnadene øke. Et aluminiumsvindu vil ha lite behov for vedlikehold, men kan være dyrere i produksjon. De forskjellige materialene har også forskjellig isolasjonsgrad og sammen med valg av glass vil dette kunne utgjøre store forskjeller.

Funksjonalitet

Moderne vinduer har i dag mange flere muligheter enn i gamledager. Åpne- og lukkemekanismer har blitt modernisert og et nytt vindu åpnes og lukkes mye enklere enn et gammelt vindu. Ikke alle vinduer trenger å kunne åpnes. Her kan du både spare penger og ikke minst spare plass på brede vinduskarmer slik at du får et stilrent og lekkert design på vinduet. Har du vinduer som er lite tilgjengelig elle rønsker du ikke å vaske vinduene kan du benytte deg av vedlikeholdsfritt glass. Dette er glass som er vannavvisende og gjør at støv og smuss vil renne av ved et regnfall.


Råd og veiledning

Når du har funnet ønsket form og funksjon på vinduet er det derfor viktig at du kommer i kontakt med en ekspert som Konsept Fasade slik at du får hjelp til å velge den beste kombinasjonen av kvalitet på vinduene som passer perfekt for ditt hus. Konsept Fasade gir råd og veiledning til både arkitekter og sluttkunde for valg av riktig vinduer.

Mer om våre vinduer

Energieffektivtet

-

+

Sikkerhet

-

+

Komfort

-

+

Design

-

+

Våre produsenter

-

+

FormDekor

Råd & veiledning

Vi bistår gjerne med rådgivning eller leveranser til ditt neste prosjekt. Ta kontakt med oss!


Telefon: 69 87 85 00
E-post: post@konseptfasade.no

Se våre andre produkter