Hytte med utsikt

Referansekunde:

QDP Arkitekter

Hytte Drøbak

Da QDP arkitekter i Drøbak fikk i oppdrag å tegne enprivat hytte i heltre falt valget på Schüco og Idealcombi vinduer.

Arkitekt Christian Goja Brenden i QDP arkitekter har goderfaring med vinduer fra Idealcombi og Schüko. På et bygg som dette er det viktig medstramme linjer som ikke tar oppmerksomheten fra bygget. Sammen med kunde faltvalget på å bygge hytta i heltre og da var det viktig at materialene i vinduerog dører spilte på lag med det naturlige treet.

Hytta har liten grunnflate, men siden den ligger i en brattskråning tegnet vi inn full kjeller med soverom. Alle rommene har egen utgang. Forå få mest mulig lys inn ble det tegnet inn Schüco dører med heldekkendevindusflater. Dette er dører med diskrete karmer og håndtak som fremstår somstore vinduer. 

Både Schüco og Idealcombi har et rent og stilsikkert design som hjelpertil å fremheve de skarpe linjene på hytta. På veggene ut mot verandaen somvender mot skogen er det montert en glassfasade fra Schüko. Dette er dører somkan åpnes i flere posisjoner. Fra helt åpne dobbeldører til lufteposisjon medkun en smal sprekk for bedre luftsirkulasjon. 

De smale karmene gjør at man får utnyttet de storevindusflatene og de stramme linjene krever at alt er justert og montert medmillimeterpressisjon siden det er mye mer synlig med de små mellomrommene. Deter tydelig at Schücovinduene er av høy tyskprodusert kvalitet, noe som passerperfekt sammen med de Danske designvinduene fra Idealcombi.

Arkitekten er også fornøyd med hvor enkelt det er å tegneinn og tilpasse vinduene i tegneprosessen. Vi har alle vinduene sombim-modeller. Dette er 3D-modeller som inneholder alt av informasjon entreprenørog byggherre måtte trenge for å få en komplett beskrivelse av prosjektet. Detteer noe som gjør jobben vår mye enklere. Så når vi er ferdige med å tegne har vien helt komplett «handleliste» over alt som skal med fra Konsept Fasade samtfarger og materialutførelse.

Konsept Fasade var totalleverandør av vinduer og utvendig dører og sto for rådgivningi tegneprosessen samt montering.

No items found.

Råd & veiledning

Vi bistår gjerne med rådgivning eller leveranser til ditt neste prosjekt. Ta kontakt med oss!


Telefon: 69 87 85 00
E-post: post@konseptfasade.no